Βγες, δοκίμασε, πάλεψε, απότυχε! Μόνο έτσι θα καταφέρεις να επιτύχεις.

[Ο Νόμος της Επιτυχίας – Τα 5 πρώτα Μαθήματα] #3 - Αυτοπεποίθηση

0
53

Ποιος μπορεί να καταφέρει οτιδήποτε με διάρκεια, εάν δεν πιστεύει στον εαυτό του;

Η ανάπτυξη της Αυτοπεποίθησης ξεκινά με την εξάλειψη του δαίμονα που ονομάζεται φόβος, ο οποίος κάθεται στον ώμο του ανθρώπου και του ψιθυρίζει στο αυτί: «Δεν μπορείς να το κάνεις, φοβάσαι να προσπαθήσεις, φοβάσαι τι θα πει ο κόσμος, φοβάσαι ότι θα αποτύχεις, φοβάσαι ότι δεν έχεις την ικανότητα».

Advertisement

Η ανθρωπότητα στο σύνολό της, έχει έξι βασικούς φόβους:

• Τον Φόβο της Φτώχειας,
• Τον Φόβο των Γηρατειών,
• Τον Φόβο της Επίκρισης,
• Τον Φόβο Απώλειας της Αγάπης Κάποιου,
• Τον Φόβο της Αρρώστιας, και
• Τον Φόβο του Θανάτου.

Κάθε ανθρώπινο ον που έχει φτάσει στην ηλικία της κατανόησης, δεσμεύεται σε κάποιον βαθμό από έναν ή περισσότερους από τους βασικούς φόβους.

Όμως, τίποτα δεν φέρνει στον άνθρωπο περισσότερο βάσανο και ταπείνωση απ’ όσο η Φτώχεια. Δεν είναι απορίας άξιο που ο άνθρωπος φοβάται τόσο πολύ τη φτώχεια. Αυτός είναι ο λόγος που αμέτρητοι γονείς έχουν πει: «Πρέπει να δουλέψω σκληρά όταν είμαι νέος, αλλά θα φροντίσω να περάσουν άνετα τα παιδιά μου!».

Πόσο μεγάλο λάθος… Το «άνετα» συνήθως αποδεικνύεται μεγαλύτερος σκόπελος απ’ αυτόν που μπορεί να υπερπηδήσει ο μέσος νεαρός ή νεαρή. Υπάρχουν χειρότερα πράγματα στον κόσμο από το να αναγκαστείς να δουλέψεις σε νεαρή ηλικία. Η αναγκαστική αδράνεια είναι πολύ χειρότερη από την αναγκαστική εργασία. Εάν αναγκαστείς να δουλέψεις και αναγκαστείς να βάλεις τα δυνατά σου, θα καλλιεργήσεις την εγκράτεια, τον αυτοέλεγχο, τη δύναμη της θέλησης και εκατό άλλες αρετές που ο τεμπέλης δεν θα μάθει ποτέ. Η έλλειψη ανάγκης για αγώνα οδηγεί σε ασθενική φιλοδοξία και θέληση αλλά, ακόμα πιο επικίνδυνα, κάνει τον νου να περιπέσει σε κατάσταση λήθαργου που οδηγεί στην απώλεια Αυτοπεποίθησης.

Ο ανθρώπινος νους μπορεί να παρομοιαστεί με ηλεκτρική μπαταρία. Μπορεί να έχει θετικό ή αρνητικό φορτίο. Η αυτοπεποίθηση είναι η ιδιότητα χάρη στην οποία ο νους επαναφορτίζεται και γίνεται θετικός.

Η επαναφόρτιση αυτή χρειάζεται αντίσταση για να γίνει. Κι όσο μεγαλύτερη η τριβή, τόσο μεγαλύτερη η φόρτιση.

Μη φοβάσαι την απόρριψη! Τριάντα συνεχόμενα «όχι» δεν είναι ήττα – είναι εντατική εκπαίδευση σε όλα τα πιθανά επιχειρήματα άρνησης, συν προπόνηση στην Αυτοπεποίθηση!

Βγες, δοκίμασε, πάλεψε, απότυχε! Μόνο έτσι θα καταφέρεις να επιτύχεις.

Εκτός όμως από το πολύ εσωτερικό Μάθημα της Αυτοπεποίθησης, υπάρχει ένα άλλο πολύ πρακτικό Μάθημα που πρέπει να κάνεις δικό σου, αυτό της Συνήθειας της Αποταμίευσης. Το γιατί, θα το μάθεις αύριο.

Μέχρι αύριο,

Σου ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Επιτυχία!
The Law of Success Publishing

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ