Το βασικό πρόβλημα του ανθρώπου είναι η αδράνεια.

[Ο Νόμος της Επιτυχίας - Τα 5 πρώτα Μαθήματα] #2 - Ο Συγκεκριμένος Κύριος Σκοπός Το σπουδαιότερο έργο προσωπικής ανάπτυξης που γράφτηκε ποτέ!

0
150

Το βασικό πρόβλημα του ανθρώπου είναι η αδράνεια.


Advertisement
Οι περισσότεροι άνθρωποι μοιάζουν με αυτοκίνητα με πεσμένη μπαταρία. Και αν συμβαίνει αυτό, τότε, όσο και να γυρίζουμε τη μίζα, ο κινητήρας δεν πρόκειται να ξεκινήσει. Απαιτείται ενέργεια. Στην περίπτωση του ανθρώπου, η ενέργεια μπορεί να προέλθει εκ των έσω. Από τον Συγκεκριμένο Κύριο Σκοπό. Το κλειδί ολοκλήρου του σημερινού Μαθήματος βρίσκεται στη λέξη «συγκεκριμένος».

Είναι τραγικό να ξέρεις πως το 95% των ανθρώπων στον κόσμο βολοδέρνει άσκοπα στη ζωή χωρίς την παραμικρή αντίληψη για το ποια δουλειά τού ταιριάζει καλύτερα και χωρίς καμία απολύτως επίγνωση, ούτε καν της ανάγκης για έναν συγκεκριμένο αντικειμενικό σκοπό για τον οποίο να πασχίσει.

Ο άνθρωπος που μοχθεί χωρίς συγκεκριμένο σκοπό με συγκεκριμένο πλάνο επίτευξης, μοιάζει με το πλοίο που έχει χάσει το πηδάλιό του. Η σκληρή δουλειά και οι καλές προθέσεις δεν αρκούν για να πετύχεις. Γιατί, πώς μπορείς να είσαι σίγουρος ότι έχεις πετύχει, εάν δεν έχεις εδραιώσει στον νου σου το συγκεκριμένο αντικείμενο που επιθυμείς;

Αν δεν σε ικανοποιεί η εργασία σου, θυμήσου το εξής: Ο μόχθος που αφιερώνεις στη δουλειά σου θα σου έφερνε ουσιαστικό αντίκρισμα, εάν κατευθυνόταν προς την επίτευξη ενός συγκεκριμένου σκοπού που θα πρόσφερε μεγαλύτερη ανταπόδοση. Έτσι, μέχρις ότου επιλέξεις συγκεκριμένο σκοπό στη ζωή σου, διασκορπίζεις την ενέργεια και τις σκέψεις σου σε τόσα πολλά ζητήματα και σε τόσες πολλές κατευθύνσεις, που δεν οδηγείσαι στην ισχύ, αλλά στην αναποφασιστικότητα και την αδυναμία.

Σκέψου το απλά: Ο υποσυνείδητος νους μπορεί να παρομοιαστεί με μαγνήτη, που όταν ενεργοποιηθεί και φορτιστεί επαρκώς με οποιονδήποτε συγκεκριμένο σκοπό, παρουσιάζει σαφή τάση να έλκει όλα όσα είναι απαραίτητα για την εκπλήρωση αυτού του σκοπού. Έτσι, τα πράγματα έρχονται και «κουμπώνουν» ως διά μαγείας.

Το ενιαίο του σκοπού έχει ουσιαστική σημασία για την επιτυχία, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να θεωρεί κανείς επιτυχία.

Πουθενά η έλλειψη συγκεκριμένου κύριου σκοπού δεν είναι πιο εμφανής ή πιο φθοροποιός, απ’ ό,τι στη σχέση γονιού και παιδιού. Όταν αμφιταλαντεύονται οι γονείς, τα παιδιά το νιώθουν αμέσως και το εκμεταλλεύονται όσο μπορούν. Το ίδιο ισχύει σε όλη τη ζωή – οι άνθρωποι με συγκεκριμένο, κύριο σκοπό πάντα προκαλούν τον σεβασμό και επισύρουν την προσοχή.

Θα ελκύσεις τους ανθρώπους που εναρμονίζονται με τη δική σου φιλοσοφία ζωής, είτε το θέλεις είτε όχι. Αφού ισχύει αυτό, άραγε δεν διακρίνεις πόσο σημαντικό είναι να δραστηριοποιήσεις τον νου σου με έναν συγκεκριμένο, κύριο σκοπό που θα ελκύσει ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν και όχι εκείνους που θα σου είναι εμπόδιο;

Όμως, πρόσεξε!

Μην επιτρέψεις σε κανέναν να σου πει ότι ο συγκεκριμένος κύριος σκοπός σου είναι πολύ πέρα από την τωρινή σου ζωή. Και τι μ’ αυτό; Είναι προνόμιό σου – ή, μάλλον, καθήκον σου – να στοχεύεις ψηλά στη ζωή. Χρωστάς στον εαυτό σου και στην κοινότητα που ζεις να θέτεις υψηλά κριτήρια για τον εαυτό σου. Δεν εξυπηρετεί διόλου την ανθρωπότητα το να το παίζεις «μικρός». Το δικό σου άνοιγμα φτερών θα σταθεί έμπνευση για τον διπλανό σου.  

Μέχρι αύριο,

Σου ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Επιτυχία! 
The Law of Success Publishing

Κάντε click εδώ!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ