Στη ζωή, κανείς δεν τα καταφέρνει μόνος του.

[Ο Νόμος της Επιτυχίας - Τα 5 πρώτα Μαθήματα] #1 - Ο Κυρίαρχος Νους

0
69

Στη ζωή, κανείς δεν τα καταφέρνει μόνος του.


Advertisement

Στη ζωή, κανείς δεν τα καταφέρνει μόνος του. Κανείς μας δεν συγκεντρώνει όλη τη γνώση και τις αρετές του κόσμου, ώστε να το κάνει. Η συνεργασία δεν είναι μόνο θεμιτή, αλλά απαραίτητη.

Όμως, η συνεργασία, απλά, δεν φτάνει. Χρειάζεται κάτι πιο μεγαλειώδες, πιο ισχυρό, πιο ολοκληρωμένο. Κάτι ανεξάντλητο. Αυτό είναι ο Κυρίαρχος Νους.

Ο Κυρίαρχος Νους είναι ο νους που αναπτύσσεται μέσω της αρμονικής συνεργασίας δύο ή περισσοτέρων ατόμων, τα οποία συμμαχούν με σκοπό να πετύχουν κάποιο εγχείρημα.

Ακούγεται απλό και αυτονόητο, αλλά, στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο βαθύ και σύνθετο.

Η δύναμη του Κυρίαρχου Νου είναι ότι μπορεί να τροφοδοτεί αδιάκοπα τα μέλη του με ενέργεια, σκέψεις, ιδέες, γνώσεις και δυνάμεις, που το κάθε μέλος ξεχωριστά δεν κατέχει από μόνο του. Δεν είναι μαγικό, αλλά σίγουρα είναι μαγευτικό!

Σου έχει τύχει ποτέ να ταιριάζεις αμέσως τόσο πολύ με κάποιο άτομο, ώστε να συμπληρώνετε σχεδόν ο ένας τις φράσεις του άλλου; Αυτή είναι η λεγόμενη νοητική χημεία και αυτό που σχηματίζεται μεταξύ σας είναι ο Κυρίαρχος Νους.

Με τη νοητική χημεία αναπτύσσεται επαρκής ισχύς, ώστε να βοηθήσει τα άτομα της ομάδας να πραγματοποιήσουν φαινομενικά υπεράνθρωπους άθλους. Φέρε στο μυαλό σου, για παράδειγμα, ένα οποιοδήποτε επιτυχημένο ζευγάρι χορευτών καλλιτεχνικού πατινάζ. Δεν μοιάζουν σαν να είναι ένας τέλειος αρμονικός νους;

Δεν μπορεί να υπάρξει Κυρίαρχος Νους, αν δεν υπάρχει τέλεια αρμονία μεταξύ των ατόμων. Αρκεί ένα και μόνο άτομο με εξαιρετικά αρνητικό και απωθητικό νου, ώστε να μην καταφέρει μια ομάδα ποτέ να συγχωνευτεί σε Κυρίαρχο Νου. Η έλλειψη τέτοιας αρμονικά συντονισμένης προσπάθειας αποτελεί τη βασική αιτία σχεδόν κάθε επιχειρηματικής αποτυχίας. Και η άγνοια αυτού του γεγονότος έφερε την ήττα σε πολλούς -κατά τα άλλα- ικανούς ηγέτες.

Σκέψου το σαν μια σύνδεση πολλών μπαταριών, με σκοπό την αύξηση της ισχύος. Κάθε μπαταρία που προστίθεται αρμονικά, προσθέτει την ενέργειά της στο αποτέλεσμα. Το ίδιο συμβαίνει με τη συγχώνευση μεμονωμένων νοών σε Κυρίαρχο Νου. Και η ενέργεια ρέει άφθονη μεταξύ των μελών του.

Τις ικανότητες που δεν έχεις, τα πράγματα που δεν γνωρίζεις, τις ιδέες που δεν σκέφτηκες, σου τα παρέχουν όλα οι σύντροφοί σου μέσω του Κυρίαρχου Νου, στον οποίο έχετε συντονιστεί. Αυτή η οργανωμένη προσπάθεια, η Οργανωμένη Γνώση, είναι ο θεμέλιος λίθος της Ισχύος σου. Και η Ισχύς είναι η δύναμη με την οποία μπορείς να πετύχεις σε κάθε σου εγχείρημα.

Όμως, δεν είναι εφικτό να πετύχεις πουθενά, αν δεν έχεις πρώτα καθορίσει τον Συγκεκριμένο Κύριο Σκοπό σου. Βέβαια, για αυτόν, θα μάθεις αύριο.

Μέχρι αύριο,

Σου ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Επιτυχία!
The Law of Success Publishing
Κάντε click εδώ!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ